Barwnik w proszku do czekolady Fioletowy Food Colours
-
Bezpieczna płatność
-
Szybka dostawa
-
14 dni na zwrot produktu
Barwnik w proszku do czekolady Fioletowy 10 g
Zastosowanie:
Barwienie czekolady, mas czekoladowych, masła kakaowego oraz kremów i polew na bazie tłuszczy, śmietany. Ponadto, barwienie gęstych mas wodnorozpuszczalnych, jak karmelki, marcepan, masy cukrowe i masy solne.
Zalety barwników w Proszku do Czekolady:
- Łatwość aplikacji do czekolad, mas tłuszczowych i gęstych mas wodnorozpuszczalnych.
- Mniejsza pylistość i migracyjność w porównaniu z barwnikami
Dozowanie:
W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. W warunkach domowych, polecamy dozowanie czubkiem noża.
Informacje techniczne:
Barwniki do czekolady w Proszku to pigmenty. W odróżnieniu od barwników które są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawierającymi wodę (np. masy cukrowe, karmelki) jak i z olej (np. czekolady, masy tłuste czy śmietana).
Opakowanie zawiera 20g barwnika.
INFO