INSTRUKCJA NAKŁADANIA NA TORT- opłatek waflowy
papier opłatkowy stosuje się do dekoracji tortów pokrytych kremem śmietanowym i maślanym.
- Górę tortu pokryj równo kremem/bitą śmietaną, do których opłatek się przyklei.
- Opłatek z wydrukiem połóż - wydrukiem do góry - na powierzchnię kremu (min. 2 godzimy przed podaniem).
- Stopniowo mięknący opłatek delikatnie dociskaj do kremu tak, aby przykleił się na całej powierzchni.
- Po przylgnięciu do kremu opłatek pochłania wilgoć kremu i zaczyna się deformować. Nie przejmuj się tym - szybko wyrówna się, a kolory wydruku staną się intensywniejsze.
- Wokół krawędzi opłatka warto zrobić dekoracji bitą śmietaną albo kremem (zamaskowanie połączenia opłatek-tort).
INSTRUKCJA NAKŁADANIA NA TORT - papier cukrowy
Papier cukrowy świetnie nadaje się do dekoracji tortu o podłożu z czekolady, marcepanu, masy cukrowej i lukru plastycznego. Wydruki na Papierze cukrowym (dzięki niechłonącej atramentu powierzchni) mają bardzo duże nasycenie kolorów.
- Odklej folię transportową ze spodu wydruku
- Dotnij opłatek do docelowego kształtu
- Jeśli powierzchnia tortu nie jest lepka - zwilż dolną część wydruku pędzelkiem z odrobiną wody
- Dekorację połóż (wydrukiem do góry) na wierzch tortu i lekko dociśnij na całej powierzchni
- Dekoracja cukrowa jest w całości jadalna.
Brak recenzji użytkowników.